8 Perkara Indah Apabila Menjadi Seorang Ayah

Assalamualaikum ayah-ayah sekalian. Eh, kali ni untuk ayah-ayah pula. Hehe.. Apa perasaan bila dah jadi ayah? Masih hati ‘macho’ atau hati sudah menjadi tisu? Indah kan bila sudah jadi ayah ni, lebih-lebih lagi bila tengok anak kita membesar dengan sihat, comel dan arghh, bulat macam pau! Setuju tak kalau Illa kata bila dah jadi ayah-ayah ni, […]

7 Petanda Air Ketuban Kurang Yang Ibu Patut Peka

Pelbagai komplikasi boleh terjadi apabila air ketuban ibu berkurangan tanpa disedari. Selain risiko bayi lemas, bayi juga boleh mengalami kecacatan. Oleh itu, jangan sesekali kita mengabaikan beberapa petanda yang mungkin kita rasa ia cuma perkara normal. Better safe than sorry kata orang. Cuba kenali tanda-tanda luar yang berikut agar ibu-ibu boleh elakkan perkara yang tidak […]

5 Tips Bawa Anak Pergi Tengok Wayang

Minggu lepas sangat memenatkan, phew. Sampai terlupa nak wish birthday suami kat wall dia, untuk ingatan masa depan. So far, okay je tak post sebab dia kata tak wajib haha. Hari Jumaat kami pergi beli cari meja makan yang dah lama nak beli, tapi baru ada kesempatan. Then, we spend the whole day untuk mengemas […]

Kosmetik Yang Sesuai dan Selamat Digunakan Oleh Ibu Hamil

Semasa hamil dulu, Illa pernah terbaca tentang perubahan hormon boleh menjadikan kulit kita sama ada lebih cantik atau jadi teruk. Penggunaan kosmetik juga boleh meresap ke dalam kulit kita, dan boleh juga memberi kesan negatif kepada kandungan sekiranya mempunyai bahan kimia berbahaya atau berlebihan. Memang Illa jaga betul masa hamil dulu, tak pakai jenama sebarangan. […]

Rahsia Kekal Bertenaga Semasa Hamil Anak Pertama

Mengimbas kembali kenangan Illa semasa mula mendaftar di klinik kesihatan, rasa sangat teruja dan gementar juga. Mana taknya, selalu kita dengar tanda-tanda awal hamil yang paling famous mesti ada loya, mual , pening, muntah kan? Illa pula alhamdulillah, tak mengalami loya mual tu..cuma rasa cepat penat kat office je. Jadi, risau pulak kalau ada yang tak […]