Ketahui Cara Pemakanan Yang Terbaik Untuk Pesakit Endometriosis

Seperti yang dijanjikan, sebelum ini Illa janji nak kongsikan tentang pemakanan terbaik bagi pesakit endometriosis. Untuk mendapatkan quick view tentang apa itu endometriosis, boleh terus baca di┬áDoktor Sahkan Saya Ada Endometriosis. Ok, terdapat beberapa makanan yang boleh membantu mengawal simptom endometriosis ini dari segi mengawal keradangan dan menjaga kestabilan hormon. Ada juga yang akan menjadikan […]

10 Tips Agar Anak Mudah Untuk Bercakap Cepat

Illa pernah melalui satu saat yang membuatkan Illa rasa panik, iaitu selepas membaca artikel tentang anak yang lambat bercakap. Masa tu, risau sangat kat Aisyah. Illa berdoa supaya Allah lancarkan usaha Illa mengajar Aisyah tak ketinggalan dengan perkembangan yang sepatutnya. Masa Aisyah setahun lebih, dia menunjukkan minat nak bercakap tapi tak tahu langsung apa yang […]

7 Tanda Amaran Untuk Anda Buat Detoks Dengan Segera

Bila lemak mulai menimbun dan toksin semakin membukit dalam badan… Scary kan? Ini semua dipengaruhi oleh makanan, minuman, ubat-ubatan yang kita perah consume. Detoks ni sebenarnya bagus supaya badan boleh kembali segar dan “bersih”. But, then you need some cues or clues – bila nak kena start buat detoks ni eh? Lemme tell you some […]

Set Hamil Premium – Nutrisi Lengkap Agar Bertenaga Sepanjang Hamil

Apabila disahkan hamil, impian setiap ibu ialah menjalani dan menikmati pengalaman hamil untuk kali pertama. Namun, hakikatnya tidak semua ibu dapat melaluinya dengan mudah dan baik. Ada di antara ibu-ibu yang mempunyai bacaan darah yang rendah, masalah tekanan di tempat kerja, “morning sickness” yang melampau, sakit pinggang dan kerap lapar. Tak perlu risau kerana semua […]