4 Kesan Terbaik Vivix Yang Tiada Pada Produk Resveratrol Yang Lain

Terdapat pelbagai produk yang mengandungi resveratrol di pasaran, namun begitu adakah ia benar-benar berkesan kepada tahap kesihatan? Atau hanya sekadar meletak nama resveratrol sedangkan hanya beberapa peratus sahaja kandungannya?

Dalam Shaklee, terdapat satu produk iaitu Vivix yang mengandungi resveratrol dan bukan calang-calang ya, 98% tau. Ia juga mempunyai 3 patent-pending. Ini bermakna, tiada siapa yang boleh meniru produk ini sewenang-wenangnya.

Apakah patent-patent tersebut?

 1. Proses Cold Filling Extraction.
  • Ada banyak jenis proses untuk mengekstrak jus atau minyak atau pati dari tumbuh-tumbuhan.
  • Cold extraction bermakna buah-buah yang digunakan dalam Vivix diperah¬†untuk mengeluarkan patinya dengan suhu rendah.
  • Ada proses yang menggunakan air panas atau suhu panas, proses seperti ini boleh menurunkan kualiti produk itu walaupun hasilnya mungkin lebih banyak.
 2. Gabungan Polifenol
  • Bagi mendapatkan kesan maksimum, Vivix bukan cuma ada resveratrol tapi gabungan polifenol.
 3. Semulajadi, tanpa pengawet & stabil.
  • Kalau kita letak Vivix di atas meja, Vivix tak meruap. Kalau letak dalam freezer, Vivix tak membeku. Macam magic!

Paten-paten inilah yang menjadikan Vivix sangat istimewa kerana mempunyai kualiti yang terjamin, dan pasti berkesan kepada pengamalnya. Apabila digabungkan bersama polifenol, kesannya akan jadi 10x ganda lebih berkesan dan di dalam Vivix, ada 15 jenis polifenol.

Jadi, kita dah sedia maklum Vivix mempunyai kandungan yang terbaik di dunia. Mesti kesannya juga yang terbaik bukan? Mari kita lihat 4 kesan terbaik yang boleh didapati selepas mengamalkan Vivix ni.

Memperbaiki sistem ketahanan sel badan

Stress, diet yang kurang sihat dan pencemaran boleh melemahkan sistem imunisasi semulajadi sel badan kita. Ia juga melemahkan, merosakkan DNA badan, dan menurunkan prestasi sel badan.

Dengan pengambilan Vivix, tindakbalas biologi boleh dikawal dan menghalang sel badan menjadi lemah.

Meningkatkan tenaga sel badan

Kajian makmal di sebuah universiti terkemuka telah menunjukkan bahan-bahan Vivix meningkatkan penghasilan tenaga pada peringkat sel. Prestasi mitokondria ( pusat penghasilan tenaga) yang semakin meningkat membantu meningkatkan fungsi sel.

Ramuan Vivix menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitokondria.

Memperbaiki kerosakan sel pada tahap DNA

Ini merupakan kesan terbaik yang sangat popular di kalangan pengamal Vivix. Kajian menunjukkan ia membantu membaiki kerosakan DNA, dan menyokong replikasi DNA untuk fungsi sel sihat.

Setiap hari sel badan diserang hampir sejuta serangan yang boleh merosakkan DNA. Serangan-serangan ini boleh merosakkan data genetik, dan menghasilkan satu “typo” yang boleh merosakkan fungsi sel dan penuaan sel.

Meningkatkan prestasi sel badan

Keputusan makmal menunjukkan bahan aktif di dalam Vivix membantutkan pembentukan protein AGE yang boleh menyebabkan kerosakan sel.

Pembentukan protein AGE ( advanced glycation end products) yang berlebihan boleh merosakkan tahap selular yang membuatkan penuaan berlaku dengan cepat.

Fungsi ini membuatkan Vivix menjadi pilihan popular untuk dijadikan supplemen anti aging yang terbaik.

*****

Adakah anda mengamalkan supplemen resveratrol untuk kesihatan badan, sel dan anti penuaan?

Pastikan supplemen resveratrol anda mempunyai fungsi-fungsi berikut :

Pastikan anda memilih Vivix yang terbukti keberkesanannya kepada wanita , terutamanya. Antara mereka yang telah merasai kehebatan Vivix :

 

One Reply to “4 Kesan Terbaik Vivix Yang Tiada Pada Produk Resveratrol Yang Lain”

Leave a Reply

CommentLuv badge