Uncategorized

ALTERNATIF UBAT UNTUK DARAH TINGGI TANPA DADAH

Ada sesiapa di sini yang tahu dia ada penyakit darah tinggi? Kebanyakan simptom hipertensi ni tak nampak sebab tu ia dipanggil sebagai “silent killer”. Kat Malaysia tak perlu kira, memang ramai yang menghidap penyakit ini.

Nampak seperti selamat je penyakit ni sebab tiada kesakitan pun. Akan tetapi, sekiranya dibiarkan berlanjutan tanpa sebarang rawatan penyakit darah tinggi ini akan memberi komplikasi kepada badan kita.

Bagaimana kita nak tahu yang kita ni ada darah tinggi ke tidak? Dengan membuat pemeriksaan kesihatan di klinik atau hospital.

Pelbagai faktor akan diambil kira seperti sejarah keluarga, masalah kesihatan, gaya hidup, dan umur. Tekanan darah akan diambil semasa kita dalam keadaan tenang, bukan lepas bersenam ya.

•Tekanan darah yang sihat ialah 120/80 mm Hg atau lebih rendah

•140/90 mm Hg digunakan sebagai indikator untuk tekanan darah tinggi, tidak mengira usia seseorang itu.

•Angka pertama adalah tekanan sistolik iaitu tekanan apabila jantung mengalirkan darah ke seluruh tubuh anda.

•Angka kedua ialah tekanan diastolik iaitu tekanan ketika dalam keadaan rehat.

Kalau mak ayah kita pergi check-up di hospital dan didapati tekanan darah tinggi mereka agak tinggi dan konsisten, pihak hospital akan memberi ubat darah tinggi hospital untuk dimakan selama tempoh yang diberikan.

Apa yang terjadi, mak ayah selalunya akan bergantung pada ubat darah tinggi hospital tersebut dan akan mengambilnya pada jangka masa yang panjang. Ini juga yang berlaku pada mak Illa. Namun, keadaan darah tingginya terkawal kerana dia memilih untuk mencari alternatif lain tanpa dadah.

Pengambilan resveratrol dan polifenol sebagai supplemen harian betul-betul membantu mengawal tekanan darah tinggi ini. Sesetengah orang yang mengamalkannya telah pun bebas dari penyakit darah tinggi ini.

Resveratrol dan polifenol ini boleh didapati di dalam minuman botanikal Vivix yang sangat kaya dengan antioksidan. Vivix ini telah pun dipatenkan dan tiada terdapat di mana-mana melainkan hanya di Shaklee.

Kajian mendapati kandungan resveratrol Vivix adalah 98% asli – diekstrak dari Japanese Knotweed ( Polygonum Cuspidatum). Ia juga dicampurkan dengan gabungan polifenol sebanyak 1200 mg daripada Anggur Muscadine, European Elderberry dan Purple Carrot.

Sumber rujukan : http://leanseekers.com/Articles/Supplementation/Resveratrol

Jom kita lihat mereka yang telah mengambil Vivix sebagai alternatif penawar darah tinggi mereka dan apa kesannya.

Testimoni 1

Testimoni 2

Untuk konsultasi :

Boleh hubungi Illa di 019-7780575 untuk konsultasi lanjut. Harus diingatkan ya, Vivix adalah supplemen bukannya ubat. Ia menyokong kesihatan dalaman badan agar sel-sel badan jadi lebih sihat dan bertenaga.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge