Amalkan Vitamin C Setiap Hari Untuk Kulit Sihat dan Imuniti Tinggi

Vitamin C dan B-Complex memang sudah menjadi rutin harian Ila setiap pagi selepas sarapan. Bukannya saja-saja nak makan tapi sebab naikkan bacaan Hb Ila yang rendah. Tahukah korang, Vitamin C boleh membantu penyerapan zat besi (Iron)? 

Ingat tak setiap kali pergi ke klinik antenatal, ibu-ibu akan diberi vitamin C oleh pihak klinik kesihatan kan? Semuanya demi untuk menjaga kesihatan ibu dan bayi dalam kandungan. 

Ila pernah cuba beberapa brand vitamin B dan C antaranya Berocca, Iberet, Blackmores dan Shaklee. Yang mana satu paling berkesan, paling natural dan paling cepat nampak kesan?

Setakat ni, Ila vote untuk Berocca dan Shaklee. Berocca a bit pricey untuk 30 tablets, while Shaklee very worth your money sebab 180 tablets boleh tahan sampai 4-5 bulan.

Semasa mencuba jenama Berocca, Ila akui sangat senang untuk makan memandangkan ktia hanya perlu letakkan tablet di dalam air. Nanti air tu akan rasa macam minum air soda perisa oren/mangga. Hahah natural atau tidak, rasanya tidak lah sebab Berocca takde claim pun jenama diorang natural. 

Alhamdulillah bila konsisten dengan jenama Shaklee Ila boleh dapat rasakan perubahan yang sangat ketara especially badan tidak lagi mudah penat. Sebelum ni macam kena brain freeze, tak boleh nak berfikir dengan tenang. Asyik nak marah jek ^_^. Tak cukup oksigen hehehe.

 

Ila terapkan juga amalan pemakanan sihat di rumah lagi-lagi ada anak kecil yang Ila rasa wajib dijaga pemakanan dari sejak kecil. Aisyah still can eat sweet treats, enjoying ice-cream once in a while, makan kuih bangkit cheese di hari raya. Cuma kita as parents kena pantaulah tak gitu?

Hari-hari kena ada makan buah at least sebiji epal. They said, an apple a day keeps the doctor away kan? ^_^v

Anyway, bulan ni ada promosi Vitamin C beli 3 dapat percuma 1 botol Chewable Vitamin C yang kecik comel. Boleh bawa pergi pejabat, hilangkan loya mual, dan boleh bawa pergi travel. 

 

Promosi Sustained Release Vita C Plus

Antara Kebaikan Vitamin C : .
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✅ Mencerahkan dan melembutkan kulit .
✅ Menjadikan tona kulit lebih sekata .
✅ Mengatasi masalah kulit sunburn .
✅ Merangsang penghasilan Collagen dalam badan .
✅ Memelihara kesihatan tulang, gusi dan gigi .
✅ Menguatkan sistem imuninasi tubuh .
✅ Mengatasi masalah jerawat .
✅ Melindungi sel daripada kerosakan disebabkan persekitaran & radikal bebas .

Ada banyak sangat kelebihan Vitamin C ni untuk badan kita ni. Namun, Vitamin C dengan teknologi Sustained Release inilah yang paling terbaik. Kenapa?

Vitamin C merupakan sejenis vitamin larut air. Bila sebahagiannya sudah diserap oleh badan, bakinya pula akan disingkirkan melalui air kencing kita. Jadi teknologi Sustained Release ini membantu pelepasan Vitamin C sebanyak 100 mg setiap 1 jam untuk memastikan kesemua vitamin C tadi berjaya diserap sepenuhnya oleh badan. 

Baru tak membazir bukan?

 

Promosi New Enrolees Pack (NEP)

Promosi KHAS untuk yang tak pernah ada keahlian Shaklee boleh grab peluang yang ada ni. Vitamin PREMIUM Shaklee semua dah turun harga yang sangat banyak beserta KEAHLIAN PERCUMA dan POS PERCUMA.

Peluang baik jangan dilepaskan begitu sahaja. Mari Ila bagitahu apa yang terdapat dalam NEP ni :

1. VIVIX TWINPACK

Vivix merupakan vitamin antioksidan premium di Shaklee kerana menggunakan bahan-bahan semulajadi dan tinggi polifenol dan resveratrol. Bahan-bahannya seperti Muscadine Grape, Purple Carrot merupakan bahan-bahan yang bermutu tinggi. Padanlah dengan harga nya yang mencecah hampir Rm 500 sebotol. 

Harga asal : RM 950
Harga NEP : RM 684

2. YOUTH WELCOME SET

Skincare terbaru daripada Shaklee yang 100% clinically proven, 100% selamat dan bebas bahan kimia berbahaya dan bersifat Vegan. 
Mengandungi :

  • Luminous Gel Oil Cleanser
  • Perfecting Toner
  • Moisturizer with SPF 50
  • Advanced Renewal Night Cream (Light)

Harga asal : RM 850
Harga NEP : Rm 612

3. DAILY ESSENTIAL WELCOME SET 

Merangkumi semua vitamin dan zat mineral keperluan harian untuk badan manusia. Mengandungi : 

  • Vivix
  • Sustained Release Vita C Plus
  • Omega Guard
  • Vitalea with Iron
  • B-Complex with Folic Acid
  • ESP Isolate MIxed Soy Protein

 

Promosi Youth : FREE Radiance C+E

I love using Radiance C+E ni di dalam rutin waktu malam Ila. Kapsul emas ni mengandungi 20% Vitamin C, Vitamin E dan Raspberry Extract which sangat bagus untuk menghilangkan parut dan kulit kusam. Cara penggunaan yang sangat mudah, dan menjimatkan. 

Setiap pagi bangun mesti nak belai kulit muka dulu sebab terasa lembut dan tegang je. Semoga jeragat yang baru nak up ni boleh hilang sepenuhnya aamiin.

Korang nak cuba juga? Bolehlah contact Ila terus untuk cara dapatkan Radiance C+E ni secara percuma ^_^ 

Fadzillah Hasbi SID 1140690
No Tel : 019-7780575
Email : fadehasbi@gmail.com
Personal Facebook : Illa Hasbi
Personal Instagram : @fadehasbi
Business Facebook : Shaklee Seremban 2
Instagram Shaklee: @healthybeauty.byilla

Leave a Reply

CommentLuv badge