Artikel

Hyperthyroid Sudah Stabil Dan Tak Perlu Bergantung Dengan Ubat Lagi

ella / December 27, 2017

Illa jarang berjumpa dengan orang yang ada masalah hyperthyroid, jadi bila terbaca kisah seorang kakak ni, macam tak percaya pula. Bukan setakat masalah hyperthyroid, tapi ada breast lump lagi. Tabahnya. Ikuti kisah macam mana kakak ni boleh stabil dan tak perlu bergantung kepada ubat lagi. Saya, Norhasnida Mohamad Nayan atau lebih mesra dengan panggilan Nieda. Saya disahkan menghidap penyakit tiroid…

Read More

Kehamilan

Air Selusuh Akar Fatimah : Menyingkap Rahsia Di Sebalik Keberkesanannya

ella / December 26, 2017

Ok, mesti ada di kalangan bakal ibu-ibu muda di luar sana masih belum memahami atau pernah mendengar istilah air selusuh. Antara yang paling popular ialah air selusuh rendaman Akar Fatimah. Yeah, buat yang tak pernah tahu tu.. samelah kita ^_^. Illa cuma mendengar tentang air selusuh ini apabila sudah berada di pertengahan kehamilan, itu pun selepas ditanya oleh teman satu…

Read More

Famili

Tips Sembuh Jangkitan Fungal dan Selsema

ella / December 25, 2017

1. Hilangkan jangkitan fungal di kaki Setahun lepas, kaki Aisyah terkena fungal infection.. Mungkin dapat semasa menggunakan baby care room yang *tak berapa nak bersih* kat mana-mana yang kitorang pergi masa tu.. Mungkin juga sebab lain.. Mulanya tak perasan pun sebab nampak macam luka..macam birthmark. Lepas mak bagitau tanda tu dah lame sangat, mungkin fungal infection. Cecepat cari klinik pakar…

Read More

Kesuburan

4 Tips Berguna Untuk Ibu Yang Ingin Menimang Cahaya Mata

ella / December 24, 2017

Assalamualaikum Sebelum ini Illa kongsikan tentang kesuburan para suami kan, jadi kali ini kita cerita sikit tentang hal kesuburan wanita pula. Topik kesuburan ini agak luas dan sensitif juga. Jadi, Illa cuma nak kongsikan beberapa tips yang Illa sendiri telah lakukan semasa sebelum menimang Aisyah yang comel tu. Tips-tips yang bakal Illa kongsikan ini sangat sesuai untuk mereka yang :…

Read More

Kesuburan

4 Cara Meningkatkan Tahap Kesuburan Suami

ella / December 22, 2017

Assalamualaikum semua. Hari ini Illa nak ceritakan pula bagaimana untuk meningkatkan tahap kesuburan bagi para suami. Ya, suami juga boleh menjadi punca kenapa isteri gagal hamil. Bagaimana pula jika suami yang menjadi punca kegagalan ini? Suami mempunyai potensi masalah seperti : Sperma yang tidak sihat Sperma yang sedikit Sperma kurang matang Masalah ejakulasi terlalu awal Masalah-masalah di atas adalah antara…

Read More

Artikel

5 Makanan Membantu Detoks Agar Lebih Cepat Berkesan

ella / December 21, 2017

Pernah membaca tentang kebaikan detoks, dan kini anda mahu mencubanya sendiri pula? Detoks sememangnya salah satu langkah yang bagus untuk mengekalkan kesihatan yang juga boleh membantu dalam : menurunkan berat badan tingkatkan metabolisme badan hilangkan sembelit dan masalah angin mengawal selera makan yang berlebihan bantu kualiti tidur mengurangkan stress menguatkan imun sistem membaiki tekstur kulit Tak kisah apa pun tujuan…

Read More

Cyst & Fibroid, Kesuburan

Ketahui Cara Pemakanan Yang Terbaik Untuk Pesakit Endometriosis

ella / December 20, 2017

Seperti yang dijanjikan, sebelum ini Illa janji nak kongsikan tentang pemakanan terbaik bagi pesakit endometriosis. Untuk mendapatkan quick view tentang apa itu endometriosis, boleh terus baca di┬áDoktor Sahkan Saya Ada Endometriosis. Ok, terdapat beberapa makanan yang boleh membantu mengawal simptom endometriosis ini dari segi mengawal keradangan dan menjaga kestabilan hormon. Ada juga yang akan menjadikan kita lebih sakit dari biasa…

Read More