5 Cara Terbaik Mengurangkan Kesan Stretch Mark Selepas Bersalin

Hello mommies-to be! Perkara biasa yang akan pasti berlaku selepas kehamilan ialah stretch mark atau kesan regangan pada kulit. Ia seperti parut yang biasanya muncul terutama sekali di bahagian yang terdapat lemak seperti perut, lengan, peha, punggung dan buah dada. Kesan parut ini sukar untuk dihilangkan kerana ia meregang daripada lapisan kulit yang paling dalam […]

5 Teknik Sendawakan Bayi Yang Ibu Patut Tahu

Teknik sendawakan bayi atau burping amat penting untuk dilakukan oleh ibu bapa. Ini untuk mengelakkan bayi kembung perut atau colic iaitu, apabila sejumlah udara masuk ke dalam badan bayi semasa minum atau menangis. Kembung perut boleh berlaku daripada beberapa faktor. Antaranya ialah ketika penggunaan botol susu. Bayi akan cenderung untuk menghisap angin apabila susu sudah […]

10 Cara Tangani Insomnia Semasa Hamil

Rata-rata wanita akan mengalami masalah tidur di waktu malam semasa mengandung. Insomnia atau kesukaran untuk tidur ini, akan membuatkan ibu kerap terjaga di waktu malam dan sukar untuk lelap semula. Ada juga yang boleh tidur tetapi akan berasa sangat penat apabila sudah bangun keesokan harinya, serupa macam tak tidur juga. Huhu Banyak faktor yang boleh […]

8 Cara Nak Pilih Kolagen Terbaik Dengan Betul

Pernah tak rasa macam kena psiko bila tengok tv? Hari-hari kena tengok iklan kolagen yang penuh janji-janji.. Kolagen memutih Kolagen menganjal Kolagen menguruskan ( ada ke?) dan banyak lagi. Jadi, betul tak pernah rasa macam kena psiko tu? Hebat betul marketing mereka kan. Sebelum korang tergoda untuk mencuba dan membeli mana-mana kolagen tu, kena tahu […]

YOUTH Skincare – Intensive Repair and Treatment Set

Assalamualaikum semua! Set Penjagaan Kulit YOUTH telah pun dilancarkan pada bulan Mac 2018, dan kini it’s my favourite skincare for-ever =) Illa menggunakan Intensive Repair and Treatment Set yang merupakan set paling lengkap dalam YOUTH. Target Illa untuk menghilangkan parut lama dan kesan kusam di wajah yang sekian lama taknak hilang. Kesannya yang sangat menakjubkan, […]