Bagaimana Saya Jadi Pengguna Setia Shaklee Sejak 2012

Ok, hari ni Illa tergerak hati nak share bagaimana Illa kenal Shaklee dan apa yang buat Illa pilih Shaklee, bukan jenama lain seperti A, C, E, H, dan sebagainya. Mungkin ada antara korang yang akan rasa ini post cliche, tetapi sememangnya Illa nak berkongsi kesan Shaklee atau Shaklee Effect Illa untuk mereka yang memerlukan alternatif […]

7 Petanda Air Ketuban Kurang Yang Ibu Patut Peka

Pelbagai komplikasi boleh terjadi apabila air ketuban ibu berkurangan tanpa disedari. Selain risiko bayi lemas, bayi juga boleh mengalami kecacatan. Oleh itu, jangan sesekali kita mengabaikan beberapa petanda yang mungkin kita rasa ia cuma perkara normal. Better safe than sorry kata orang. Cuba kenali tanda-tanda luar yang berikut agar ibu-ibu boleh elakkan perkara yang tidak […]

Kosmetik Yang Sesuai dan Selamat Digunakan Oleh Ibu Hamil

Semasa hamil dulu, Illa pernah terbaca tentang perubahan hormon boleh menjadikan kulit kita sama ada lebih cantik atau jadi teruk. Penggunaan kosmetik juga boleh meresap ke dalam kulit kita, dan boleh juga memberi kesan negatif kepada kandungan sekiranya mempunyai bahan kimia berbahaya atau berlebihan. Memang Illa jaga betul masa hamil dulu, tak pakai jenama sebarangan. […]

Rahsia Kekal Bertenaga Semasa Hamil Anak Pertama

Mengimbas kembali kenangan Illa semasa mula mendaftar di klinik kesihatan, rasa sangat teruja dan gementar juga. Mana taknya, selalu kita dengar tanda-tanda awal hamil yang paling famous mesti ada loya, mual , pening, muntah kan? Illa pula alhamdulillah, tak mengalami loya mual┬átu..cuma rasa cepat penat kat office je. Jadi, risau pulak kalau ada yang tak […]