8 Cara Nak Pilih Kolagen Terbaik Dengan Betul

Pernah tak rasa macam kena psiko bila tengok tv? Hari-hari kena tengok iklan kolagen yang penuh janji-janji.. Kolagen memutih Kolagen menganjal Kolagen menguruskan ( ada ke?) dan banyak lagi. Jadi, betul tak pernah rasa macam kena psiko tu? Hebat betul marketing mereka kan. Sebelum korang tergoda untuk mencuba dan membeli mana-mana kolagen tu, kena tahu […]

YOUTH Skincare – Intensive Repair and Treatment Set

Assalamualaikum semua! Set Penjagaan Kulit YOUTH telah pun dilancarkan pada bulan Mac 2018, dan kini it’s my favourite skincare for-ever =) Illa menggunakan Intensive Repair and Treatment Set yang merupakan set paling lengkap dalam YOUTH. Target Illa untuk menghilangkan parut lama dan kesan kusam di wajah yang sekian lama taknak hilang. Kesannya yang sangat menakjubkan, […]

7 Tanda Amaran Untuk Anda Buat Detoks Dengan Segera

Bila lemak mulai menimbun dan toksin semakin membukit dalam badan… Scary kan? Ini semua dipengaruhi oleh makanan, minuman, ubat-ubatan yang kita perah consume. Detoks ni sebenarnya bagus supaya badan boleh kembali segar dan “bersih”. But, then you need some cues or clues – bila nak kena start buat detoks ni eh? Lemme tell you some […]

Pentingnya Protein dan Vitamin C Untuk Membina Semula Sel Kulit Yang Berlubang Akibat Jerawat

Hanya mereka yang pernah mengalami kulit bermasalah dan berjerawat teruk akan faham masalah ni. Bila kulit berjerawat, geram pula nak picit. Akibat tersalah teknik memicit, picit ikut suka-hati-asalkan-puas ini telah pun “melukakan” lapisan kulit muka. End result? Beberapa tahun kemudian akan terbentuklah kawah pada muka kita. Kulit nampak berlubang apabila dilihat di depan cermin. Nak […]

Liang Pori Mengecil dan Garis Halus Hilang Dalam Masa 8 Minggu

Umur baru nak masuk 30-an TAPI kulit muka nampak macam orang tua dah. Pipi kendur, mata banyak garis halus, dan ada kedut mula menampakkan diri pula. Liang pori pula terbuka luas buat rasa kurang cantik je. Ha, itu dah tanda-tanda kolagen dalam badan mulai berkurang. Kolagen penting untuk memberi struktur dalam badan kita sebab dia […]