Cara Sembuhkan Kulit Dari Parut Dan Jerawat Selepas Guna Kosmetik Yang Beracun

Ramai rasanya yang ada mengalami masalah kulit yang merana akibat tersalah guna produk kosmetik yang ada di pasaran. Illa sendiri pernah menjadi mangsa kulit rosak akibat menggunakan produk T yang pernah satu ketika dahulu terkenal sangat. Mula-mula pakai kulit jadi bersih halus, putih pula tu. Siapa yang tak suka, kan? Namun, bila dah berhenti guna […]

4 Nutrisi Penting Untuk Mencegah Jeragat Muncul Lebih Cepat

Seingat Illa, mak dah lama pesan untuk pakai pelindung UV setiap kali keluar rumah.. since masuk sekolah menengah. Illa aktif sukan, dan selalu berjemur bawah matahari. The thing is, being a teenager.. I do not like wearing UVs. Illa rasa bila berpeluh ia sungguh menjengkelkan, kulit rasa berminyak dan sometimes, kulit tetiba nampak lebih gelap. […]

Kosmetik Yang Sesuai dan Selamat Digunakan Oleh Ibu Hamil

Semasa hamil dulu, Illa pernah terbaca tentang perubahan hormon boleh menjadikan kulit kita sama ada lebih cantik atau jadi teruk. Penggunaan kosmetik juga boleh meresap ke dalam kulit kita, dan boleh juga memberi kesan negatif kepada kandungan sekiranya mempunyai bahan kimia berbahaya atau berlebihan. Memang Illa jaga betul masa hamil dulu, tak pakai jenama sebarangan. […]

Tips Hilangkan Jerawat Dengan Cepat Dari Luar dan Dalam

Waktu remaja memang kebanyakannya dilalui dengan masalah yang paling biasa – jerawat. Untung sangat bagi mereka yang memiliki genetik kulit yang susah nak naik jerawat ini. Sebenarnya ada banyak faktor yang menyumbang ke arah masalah jerawat yang tak pernah selesai ini. Jom kita lihat satu persatu apa perkara yang paling penting untuk mengawal kemunculan jerawat […]

Tips Kulit Cantik Seperti Gadis Korea – Sangat Mudah

Suka sangat tengok drama dan rancangan Korea, boleh kata hobi dari zaman belajar lagi..tapi tak semua drama Illa tengok la. Illa pilih-pilih drama yang tak terlalu berat atau typical sebab boring juga asyik jalan cerita yang sama je semua kan? Suka sangat tengok sebab? Kulit diorang cantik sangat! Walaupun sesetengah daripada kita akan kata, it’s […]