Kulit Bebas Parut Dan Jerawat

Tips Hilangkan Jerawat Dengan Cepat Dari Luar dan Dalam

ella / June 7, 2017

Waktu remaja memang kebanyakannya dilalui dengan masalah yang paling biasa – jerawat. Untung sangat bagi mereka yang memiliki genetik kulit yang susah nak naik jerawat ini. Sebenarnya ada banyak faktor yang menyumbang ke arah masalah jerawat yang tak pernah selesai ini. Jom kita lihat satu persatu apa perkara yang paling penting untuk mengawal kemunculan jerawat dan menghapuskan nya daripada muncul…

Read More

Kulit Bebas Parut Dan Jerawat

Tips Kulit Cantik Seperti Gadis Korea – Sangat Mudah

ella / June 6, 2017

Suka sangat tengok drama dan rancangan Korea, boleh kata hobi dari zaman belajar lagi..tapi tak semua drama Illa tengok la. Illa pilih-pilih drama yang tak terlalu berat atau typical sebab boring juga asyik jalan cerita yang sama je semua kan? Suka sangat tengok sebab? Kulit diorang cantik sangat! Walaupun sesetengah daripada kita akan kata, it’s typical for Korean to have…

Read More

Kulit Bebas Parut Dan Jerawat

Bagaimana VITAMIN C Bantu KULIT CERAH DAN BEBAS JERAWAT

ella / June 5, 2017

Selama mengandung, kulit Illa agak sensitif untuk memakai produk muka. Kulit jadi merengsa dengan tiba-tiba. Jadi, Illa cuma mengambil supplemen Vitamin C Sustained Release untuk memastikan kulit nampak segar dan cerah. Suami pun dah terjebak dengan vitamin ni.. Illa tengok makin hari makin cerah je kulit dia. Semuanya sebab nak menghalang beliau daripada mengambil Panadol. Alhamdulillah, rasanya dah boleh kira…

Read More

Kehamilan

8 Tips Bercuti Semasa Hamil Tanpa Rasa Stress

ella / June 1, 2017

Biasa dengar orang cakap pasal babymoon tak? Yang selalu mesti honeymoon kan. Honeymoon atau bulan madu selalunya untuk pasangan yang baru lepas bernikah untuk pergi berehat-rehat selepas majlis resepsi. Babymoon pula merujuk kepada percutian semasa isteri sedang mengandung..bukan bulan anak ye sebab baby nye tak keluar lagi =) Personally, babymoon-ing ni bukanlah perkara yang wajib ada dalam checklist kita. It’s more…

Read More