CARA MERAWAT JANGKITAN KUMAN DI KAKI ANAK AGAR PULIH DENGAN CEPAT

Semasa Aisyah berumur 6 bulan, Illa pernah membawa dia berjumpa dengan pakar kanak-kanak. Sejak hampir 2 bulan, Illa perasan yang satu tompok di belakang kaki kiri Aisyah semakin lama semakin membesar. Mak kata kemungkinan besar “fungal infection” atau kulat kerana bentuknya yang berbentuk ” cincin “. Menyesal juga rasa tak pergi jumpa pakar awal-awal. Bila […]

Sumber Kalsium Terbaik Buat Ibu HAMIL DAN BERPANTANG

Illa seorang peminat tegar Ostematrix daripada Shaklee dan telah mengambilnya sejak 2014 lagi semenjak disahkan hamil oleh doktor. Banyak manfaatnya untuk Illa kerana hari-hari pergi kerja turun naik KTM dan LRT memang sangat memenatkan. Kadang-kadang rasa tak terbawa kaki ni nak melangkah. Apabila kandungan semakin membesar, terasa juga berat baby tertumpu pada sendi-sendi tulang. Makanya, […]

Tips Sembuh Jangkitan Fungal dan Selsema

1. Hilangkan jangkitan fungal di kaki Setahun lepas, kaki Aisyah terkena fungal infection.. Mungkin dapat semasa menggunakan baby care room yang *tak berapa nak bersih* kat mana-mana yang kitorang pergi masa tu.. Mungkin juga sebab lain.. Mulanya tak perasan pun sebab nampak macam luka..macam birthmark. Lepas mak bagitau tanda tu dah lame sangat, mungkin fungal […]