10 Tips Agar Anak Mudah Untuk Bercakap Cepat

Illa pernah melalui satu saat yang membuatkan Illa rasa panik, iaitu selepas membaca artikel tentang anak yang lambat bercakap. Masa tu, risau sangat kat Aisyah. Illa berdoa supaya Allah lancarkan usaha Illa mengajar Aisyah tak ketinggalan dengan perkembangan yang sepatutnya. Masa Aisyah setahun lebih, dia menunjukkan minat nak bercakap tapi tak tahu langsung apa yang […]

7 Tanda Amaran Untuk Anda Buat Detoks Dengan Segera

Bila lemak mulai menimbun dan toksin semakin membukit dalam badan… Scary kan? Ini semua dipengaruhi oleh makanan, minuman, ubat-ubatan yang kita perah consume. Detoks ni sebenarnya bagus supaya badan boleh kembali segar dan “bersih”. But, then you need some cues or clues – bila nak kena start buat detoks ni eh? Lemme tell you some […]

Sabun Pencuci Pinggan Yang Tak Lagi Buat Tangan Sensitif Jadi Kering Dan Kasar

Assalamualaikum! Masuk Disember 2017 ni, Illa boleh katakan dah hampir setahun dah Illa menggunakan Dish Wash Concentrate untuk mencuci pinggan mangkuk cawan kat dapur tu. Rating? 5 ♥♥♥♥♥ Kenapa Illa cakap macam tu..sebab dalam masa setahun ni tangan Illa memang tak kering dan gatal lagi. Alkisahnya tahun 2014 dulu masa tinggal kat Putrajaya, Illa dan husband […]

“Nampak sihat tapi hakikatnya.. ” – Kenapa Kita Perlukan Suplemen Semulajadi

Assalamualaikum Nikmat kesihatan ni tak dapat nak dilihat ketika sihat, namun bila dah sakit barulah kita sangat-sangat menghargai nikmat kesihatan kita. Kesihatanlah sumber tenaga, kecergasan dan kesejahteraan hidup. Bila dah sakit, nak berjalan dekat pun terasa payahnya. Zaman sekarang, penyakit kencing manis, darah tinggi, kolestrol tinggi, jantung tersumbat bukan lagi asing di kalangan orang-orang muda […]