6 Cara Terbaik Untuk Bantu Sembelit Tanpa Ubat – Ibu Berpantang Patut Buat No.1,2 dan 6

Sembelit ialah satu perkataan yang membuatkan Illa rasa sakit perut memulas dan rasa mahu ke tandas. Haha over bukan? Betul, sebab Illa pernah mengalami masalah sembelit ini. Yang peliknya, bukan waktu hamil dan berpantang tapi masa zaman anak dara dulu. Kurang minum air punya pasal. Macam mana nak tau kita ni sembelit ke tidak? Sembelit […]

8 Perkara Indah Apabila Menjadi Seorang Ayah

Assalamualaikum ayah-ayah sekalian. Eh, kali ni untuk ayah-ayah pula. Hehe.. Apa perasaan bila dah jadi ayah? Masih hati ‘macho’ atau hati sudah menjadi tisu? Indah kan bila sudah jadi ayah ni, lebih-lebih lagi bila tengok anak kita membesar dengan sihat, comel dan arghh, bulat macam pau! Setuju tak kalau Illa kata bila dah jadi ayah-ayah ni, […]

5 Tips Bawa Anak Pergi Tengok Wayang

Minggu lepas sangat memenatkan, phew. Sampai terlupa nak wish birthday suami kat wall dia, untuk ingatan masa depan. So far, okay je tak post sebab dia kata tak wajib haha. Hari Jumaat kami pergi beli cari meja makan yang dah lama nak beli, tapi baru ada kesempatan. Then, we spend the whole day untuk mengemas […]