Famili

5 Tips Bawa Anak Pergi Tengok Wayang

ella / July 19, 2017

Minggu lepas sangat memenatkan, phew. Sampai terlupa nak wish birthday suami kat wall dia, untuk ingatan masa depan. So far, okay je tak post sebab dia kata tak wajib haha. Hari Jumaat kami pergi beli cari meja makan yang dah lama nak beli, tapi baru ada kesempatan. Then, we spend the whole day untuk mengemas rumah untuk mini open house…

Read More

Famili

Kenapa Bayi Tak Boleh Makan Sebelum 6 Bulan? Baca 4 Sebab Ini.

ella / July 8, 2017

Pernah lalui tak situasi orang tua dengan selamba menyuruh anda memberikan bayi anda makan apabila dia tidak berhenti menangis. Padahal usia si kecil tak sampai sebulan lagi. Alasannya bayi tersebut masih lapar, mungkin susu tak cukup atau susu ibu tak mengenyangkan. Sabar ye ibu, mesti ada yang akan rasa down. Tak kurang juga ada yang jadi tertekan ya, sebab itu ada…

Read More

Famili

4 PANDUAN UNTUK BERCERAI SUSU (WEAN-OFF) DENGAN ANAK

ella / July 4, 2017

Dalam proses bercerai susu atau wean-off , banyak perkara yang boleh dilakukan oleh ibu agar dapat melakukan proses ini dengan baik tanpa konflik emosi anak. Illa sendiri belum lagi menimbangkan proses wean-off Aisyah sebab dia sangat obses dengan susu ibu walaupun susu dah semakin berkurang. Tapi sebab memikirkan pelbagai faktor, Illa cuba amalkan beberapa tips agar tidak sukar untuk wean-off…

Read More

Famili, Penjagaan Rumah

DEMI ANAK, TUKAR BRAND

ella / June 13, 2017

Yep, semua tukar sebab dah ada anak. Sebelum ada anak, tak kisah pun nak pakai jenama apa… Guna je. Lagi-lagi zaman belajar dulu. Sekarang dah ada Aisyah, risau tu datang. Bilik ade banyak kotak lepas pindah haritu. Hadiah kahwin pun ade lagi dalam kotak. Jadi bilik cepat nak berhabuk. Pernah tengok badan Aisyah nak semacam ruam, pastu tengok semut berlenggang…

Read More

Famili

Jom Bawa Anak Bagi Kura-Kura Makan di Farm In The City – Best !

ella / June 9, 2017

Illa nak berkongsi pengalaman best yang takkan dilupakan untuk selama-lamanya haha (sangat overclaimed). Ini juga merupakan pengalaman buat Aisyah dan suami yang tak pernah pergi petting zoo so, yeah this is a very big trip for us tau. Memandangkan satu petang tu kami bersantai di rumah dan tak tau nak buat apa, Illa pun googled tempat-tempat menarik untuk Aisyah bermain.…

Read More