Bangkok

Tasty Halal Food Place In Bangkok That You Will Love

Hi ! Ada yang merancang untuk bercuti ke Bangkok tetapi risau tak tahu mana nak cari tempat makan halal di Bangkok? Semasa berada di Bangkok, kami memilih untuk tinggal di Novotel Bangkok Fenix Silom kerana faktor jarak yang lebih dekat untuk suami pergi ke seminar. Bila kami “google” Novotel Silom ni, tempatnya sangatlah strategik sebab berdekatan dengan kedai-kedai dan kedai…

Jom Baca Lagi

Toulouse

Pengalaman Shopping Di Pasar Perancis Demi Lamb Chop!

Semasa mengikut suami berkursus di Toulouse, Perancis, memang gembira sangat. Perancis merupakan salah satu tempat idaman Illa sejak kecil lagi. Entah kenapa, mungkin sebab bahasa dia kot *kempunan tak dapat masuk kelas French dulu agaknya* Kali pertama suami pergi, kami tak ikut dulu sebab kena pergi dengan rakan sekerja last minute. Masa tu Syawal lagi, jadi kami pun teruskan open…

Jom Baca Lagi

Paris, Toulouse

4 Tips Membeli Kasut Anak Perempuan Di Luar Negara

Kami pernah kehilangan kasut Aisyah semasa dalam perjalanan di kota Paris. Masa tu, kami sedang berlari-lari anak keluar dari stesen untuk pergi ke Champs-Elysees. Masa tu kami tak perasan pun kasut Aisyah tak ada sebelah. Sampai ada seorang makcik China ( rasanya ) tunjuk-tunjuk kitorang. Tak faham, kami tengok la belakang.. apo bondo yang tak kena. Sekali dah puas tunjuk,…

Jom Baca Lagi