Famili, Penjagaan Rumah

DEMI ANAK, TUKAR BRAND

Yep, semua tukar sebab dah ada anak. Sebelum ada anak, tak kisah pun nak pakai jenama apa… Guna je. Lagi-lagi zaman belajar dulu.

Sekarang dah ada Aisyah, risau tu datang. Bilik ade banyak kotak lepas pindah haritu. Hadiah kahwin pun ade lagi dalam kotak. Jadi bilik cepat nak berhabuk.

Pernah tengok badan Aisyah nak semacam ruam, pastu tengok semut berlenggang kangkung dalam bilik.. Iniiii tak boleh jadi.

Terus pergi kat meja, bukak laptop, cari Google dan beli Shaklee Home Care Series.

Dah lama pendam nak beli tapi lama sangat nak tunggu pindah rumah baru. Heheh. Dulu ingatkan sebab dia organic harga mahal. Takpun, tak sampai RM 50 pun setiap satu benda ni~~~ Untung jadi member awal awal dulu.

Best pulakk bila dah pakai Softener dia. Wangi dan segar je bau. Tiap kali lepas buat laundry baju Aisyah, buat iklan detergent jap. Hidu hidu jemur..hidu hidu jemur

Basic H pula boleh guna macam macam. Buat lap lantai supaya semut lari, toys, almari baju, rendam cloth diapers yang lekat warna, sental kotoran degil,rendam botol..dan lain lain.

Very multipurpose. Perfect 10

Herbal Blend takyah cite. Kulit lutut Aisyah hari tu jadi kasar masa nak mula belajar merangkak. Nak beli pad lutut tu rasa mcm x perlu, jadi pakaikan die seluar panjang dan apply herbal blend atau lotion. Lotion as moisturizer, HB as booster chewah

Tukar brand anak kepada brand yang lebih reliable seperti Shaklee ni tak rugi pun. Lagi rugi bila once dah guna macam-macam dan kulit anak jadi rosak, baru cari penyelesaian. Kulit anak yang sensitif, lebih lagi anak perempuan memang kena pilih yang terbaik.

Featured okay.. tak selamat tak tahu lah hehehe

Setakat ni, kalau ikut jenama komersial Aisyah masih sesuai dengan Buds dan Organic Sprout. Yang lain, tak payah. Kulit dia jadi macam kering gatal camtu. Try Pureen Yogurt ok sikit. J&J tak pakai dari awal sejak tahu pasal kandungan paraben dalam produk mereka tu.

Nak penjimatan berganda-ganda lagi senang kalau dah jadi ahli Shaklee. Bukannya suruh korang pergi beli company Shaklee macam CEO dia Roger Barnett buat tu. Bayangkan, Shaklee dah tolong banyak anak dia yang alah pada bahan kimia di dalam pencuci dan pembersih komersial. Terus dibelinya Shaklee~~

Tepuk dada, tanya hati.

Sayang anak ke kasih cinta? ^_^

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge