My 30 Days YOUTH Journey

Today marks my

Day 33 of #IllaYouthJourney

Bukan senang nak dedahkan yang kulit kita ni taklah sihat mana. Pakai bedak pun still nampak lagi scar dan jerawat tu.

Syukurnya, perubahan yang terlalu positif buat Illa weh. Walaupun vitamin makan juga, penjagaan kulit daripada luar pun boleh bagi effect yang sangat wow kalau berkualiti.

Youth IS Hope.

Illa mula guna YOUTH, 7 hari sebelum pergi Lombok. Dalm hati ingat nak guna lepas balik dari Lombok, nanti sunburn. Mujur tak ikut kata hati kekeke.

Day 1

Suami balik kerja malam tu kena ambil gambar BEFORE. Pergh, takut tengok! Tak perasan pun my skin condition was that bad! Selama ni ingat ada scar je. Yela mata kita rabun. Tengok cermin pun, tak pernah tengok close-up. Err….except time nak tengok blackhead and nak kacau jerawat ^_^

Gigih tak tinggal guna YOUTH. Kalau tertidur tu, terjaga tengah pagi buta sempat sapu Activating Serum, Radiance C+E dan Renewal Night Cream.

Sepanjang kat Lombok, tak usah cakap lah. Moisturiser+SPF 50 tak pernah lupa pakai. Illa, suami dan anak semua pakai kat muka. Kat tangan je pakai SPF brand lain. Tapi, boleh rasa lah perbezaan dia. Kulit kat tangan rasa macam pedih-pedih. Suami lagi terasa sebab awal-awal tu dia apply SPF brand B tu kat muka juga.

Terus dia kata bezanya pakai YOUTH. Muka tak pedih langsung dan tak greasy. Selesa sangat.

Hari last kami di Lombok, kami sembang pasal sunburn sambil duduk sambil tengok Aisyah main lari-lari.
Sunburn? Memang tak langsung! Tangan kami je gelap sikit. Muka kami normal je, sama macam datang Lombok awal tu.
Suami siap cakap, kulit Illa nampak sihat dan tak kusam dah. * senyum sampai telinga*

Day 17

Balik dari Lombok, Illa snap gmbar Day 17. Dah mula nampak scar sebelah kiri memudar. Yang kanan masih degil lagi. Terujanya hati, dahla kita ni berabis aktiviti luar kat Lombok. Tak expect langsung yang kulit still renewing dan improving.

Benarlah, skincare kalau mahal saja tak semestinya berkesan dan bagus untuk kulit semua orang. YOUTH ni, bagi Illa berbaloi dan mampu je untuk dimiliki.

Botolnya besar, pakai pun sikit je. Tak kedekut pula tu, bahan-bahannya semua ada disama ratakan dalam semua produk, baik pencuci muka-toner-serum-krim.

Day 33
Pagi ni, tak sabar nak snap lagi untuk kesan selepas sebulan ^_^.

Sepanjang tak skip rutin YOUTH, Illa juga mengamalkan :

Coq-Trol Plus – ada resveratrol dan vitamin E di dalamnya. Vivix dah habis so kita pulun makan yang ni.
Omega Guard – nak kurangkan inflammation akibat jerawat. Nak elak kolestrol pun iya jugak.

InsyaAllah lepas ni nak add-on vitamin C dan SCP pula. Manatau lubang pori pun tutup terus hehehe

Untuk tahu lebih lanjut tentang FULL SET YOUTH yang Illa gunakan untuk merawat kulit muka kusam dan berparut, boleh baca di sini >> Intensive Repair and Treatment Set YOUTH <<

Apa best sgt Youth ni compare to other skincare brand?

✅ 💯 natural! (bebas dari 2500 chemicals berbahaya!)
✅ 💯 vegan! (diesktrak drpd tumbuhan semulajadi)
✅ Tidak menyebabkan allergic reaction
✅ Tidak menyumbat liang pori
✅ Tidak diuji ke atas haiwan
✅ Dibuktikan sesuai utk mata sensitif!
✅ Dibuktikan berkesan utk SEMUA jenis kulit!
✅ Dibuktikan sesuai utk lelaki, perempuan, 20an hingga warga emas!
✅ Dibuktikan mampu menjadikan kulit kelihatan lebih muda dari usia sebenar! 😍
✅ Kesan seawal 7hari! 😎
✅ Bebas Gluten!

SEMOGA BERMANFAAT !

Leave a Reply

CommentLuv badge