“Nampak sihat tapi hakikatnya.. ” – Kenapa Kita Perlukan Suplemen Semulajadi

Assalamualaikum

Nikmat kesihatan ni tak dapat nak dilihat ketika sihat, namun bila dah sakit barulah kita sangat-sangat menghargai nikmat kesihatan kita.

Kesihatanlah sumber tenaga, kecergasan dan kesejahteraan hidup. Bila dah sakit, nak berjalan dekat pun terasa payahnya.

Zaman sekarang, penyakit kencing manis, darah tinggi, kolestrol tinggi, jantung tersumbat bukan lagi asing di kalangan orang-orang muda di Malaysia. Malah, ada yang berumur 30 tahun sudah menghidap gout!

Seram kan?

Tak menghairankan kalau kita lihat semula beberapa faktor-faktor yang menyumbang kepada tahap kesihatan yang semakin menurun.

  1. Kita sering terdedah terhadap pencemaran alam sekitar dan radikal bebas yang menjejaskan kesihatan badan.
  2. Badan kita memerlukan dos yang lebih tinggi untuk sesetengah nutrien. Namun, nutrien tersebut hanya boleh didapati daripada makanan.
  3. Buah-buahan dan sayur-sayuran mungkin terjejas dan tercemar akibat racun serangga dan bahan kimia lain.
  4. Gaya hidup tidak sihat – kurang bersenam, bersukan atau merokok.
  5. Rutin pemakanan – diet tidak seimbang.
  6. Gangguan penyerapan nutrien dari makanan akibat pengambilan kafein, gula dan garam berlebihan.
  7. Kehilangan nutrien daripada makanan, terutama sekali makanan yang dibeli di luar, makanan segera, tempoh memasak yang terlalu lama.

Apa Perbezaan Mengambil Suplemen Semulajadi Atau Tak?

Banyak perbezaannya terutama sekali kesannya terhadap badan kita.

Yang ternyata, vitamin semulajadi lebih baik kerana lebih mudah diserap oleh sistem badan kita. Penting untuk kita faham perbezaannya supaya lebih peka dengan apa yang kita bakal masukkan ke dalam badan.

Salah satu ciri-ciri vitamin semulajadi?

Tak perlu gunakan silika gel.

Menarik bukan? Mesti baru tahu ni hehe..

3 Prinsip Di Shaklee

Sentiasa Selamat ( Always Safe )

Ahli-ahli saintis Shaklee telah membuat kajian di pelusuk dunia bagi mencari sumber ramuan asli semulajadi terbaik. Tidak terdapat bahan-bahan yang diharamkan, tiada pewarna, tiada sebarang jenis lemak dan tidak mengandungi pemanis atau perisa tiruan.

Setiap produk Shaklee adalah 100% selamat digunakan. Dijamin!

Sentiasa Berkesan ( Always Work )

Kami menjamin tahap keberkesanan yang efektif. Sebelum sebarang produk Shaklee menjadi milik anda, Shaklee bekerja keras dalam memastikan ianya terbukti benar. USD 300$ juta telah dilaburkan di dalam kajian serta pembangunan produk dan ujikaji. 54 pingat emas Olimpik telah dimenangi oleh para atlit yang diperkasakan dengan Shaklee.

Sentiasa Mesra Alam ( Always Green )

Shaklee menjadi peneraju dan contoh dalam memulihara alam sekitar. Shaklee Corporation merupakan syarikat pertama dunia yang diiktiraf sebagai “Climate Neutral TM” di mana ia telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar.

 

Diharap pencerahan ini dapat membantu anda semua memahami dan lebih kenal kepada produk-produk Shaklee.

Apa yang penting ialah berjumpa dan bertanya kepad pengedar yang TAHU APA YANG DIJUAL dan PERNAH MENGAMBIL SHAKLEE DAN MENDAPAT SHAKLEE EFFECT NYA SENDIRI.

Kata orang, belum cuba belum tahu bukan. Dah pernah guna dan rasai sendiri baru boleh berkongsi pengalaman dengan orang lain ye tak?

 

Leave a Reply

CommentLuv badge