Food We Love

Menu Ayam Masak Bali Yang Patut Dijadikan Juadah Berbuka Puasa

ella / June 12, 2017

Ayam Masak Bali merupakan menu yang mudah untuk disediakan dan boleh membuatkan siapa yang pernah merasanya, pasti nak lagi dan lagi. Berhantu kan? *mueehhehee* Sebab tu, buat jadi menu berbuka pun sangat mantap ni. Mudah, senang, dan confirm sedap! Resepi ayam masak bali ni Illa lebih suka bila berhimpun di rumah ayah kerana rasanya yang unik ( pedas manis masin…

Read More

Uncategorized

ALTERNATIF UBAT UNTUK DARAH TINGGI TANPA DADAH

ella / June 11, 2017

Ada sesiapa di sini yang tahu dia ada penyakit darah tinggi? Kebanyakan simptom hipertensi ni tak nampak sebab tu ia dipanggil sebagai “silent killer”. Kat Malaysia tak perlu kira, memang ramai yang menghidap penyakit ini. Nampak seperti selamat je penyakit ni sebab tiada kesakitan pun. Akan tetapi, sekiranya dibiarkan berlanjutan tanpa sebarang rawatan penyakit darah tinggi ini akan memberi komplikasi…

Read More

Berpantang Dengan Sihat

12 Amalan Semasa Berpantang Yang Mudah Untuk Ibu Lepas Bersalin

ella / June 10, 2017

Tahniah sebab dah berjaya melahirkan si comel ke dunia ini! Bagaimana perasaan sekarang? Teruja dan lega kerana perjuangan telah selesai? Oh, ibu kena bersedia untuk menempuh waktu berpantang pula tau. Berpantang sangat penting bagi kita yang telah melahirkan bayi kerana proses bersalin adalah proses yang memenatkan. Jangan sesekali kita mengabaikan proses berpantang ini kerana ia akan mengembalikan tenaga yang telah…

Read More

Famili

Jom Bawa Anak Bagi Kura-Kura Makan di Farm In The City – Best !

ella / June 9, 2017

Illa nak berkongsi pengalaman best yang takkan dilupakan untuk selama-lamanya haha (sangat overclaimed). Ini juga merupakan pengalaman buat Aisyah dan suami yang tak pernah pergi petting zoo so, yeah this is a very big trip for us tau. Memandangkan satu petang tu kami bersantai di rumah dan tak tau nak buat apa, Illa pun googled tempat-tempat menarik untuk Aisyah bermain.…

Read More

Berpantang Dengan Sihat

Set Berpantang Moden Elak Sembelit Dan Komplikasi Dalaman

ella / June 8, 2017

Ketika masih hamilkan Aisyah tahun 2015, bersungguh-sungguh Illa mencari set berpantang yang paling sesuai untuk Illa – tak terlalu panas untuk breastfeeding mom, mudah disediakan, dan selamat digunakan. Macam-macam jenis set yang boleh dijumpai di pasaran, tetapi tiada satu pun yang menarik perhatian Illa. In the end, Illa cuma beli untuk luaran sahaja seperti mandian dan cucian herba (Tanamera), untuk bertungku…

Read More

Kulit Bebas Parut Dan Jerawat

Tips Hilangkan Jerawat Dengan Cepat Dari Luar dan Dalam

ella / June 7, 2017

Waktu remaja memang kebanyakannya dilalui dengan masalah yang paling biasa – jerawat. Untung sangat bagi mereka yang memiliki genetik kulit yang susah nak naik jerawat ini. Sebenarnya ada banyak faktor yang menyumbang ke arah masalah jerawat yang tak pernah selesai ini. Jom kita lihat satu persatu apa perkara yang paling penting untuk mengawal kemunculan jerawat dan menghapuskan nya daripada muncul…

Read More

Kulit Bebas Parut Dan Jerawat

Tips Kulit Cantik Seperti Gadis Korea – Sangat Mudah

ella / June 6, 2017

Suka sangat tengok drama dan rancangan Korea, boleh kata hobi dari zaman belajar lagi..tapi tak semua drama Illa tengok la. Illa pilih-pilih drama yang tak terlalu berat atau typical sebab boring juga asyik jalan cerita yang sama je semua kan? Suka sangat tengok sebab? Kulit diorang cantik sangat! Walaupun sesetengah daripada kita akan kata, it’s typical for Korean to have…

Read More