Tips Ganti Puasa Yang Mudah Untuk Ibu Yang Menyusukan (BF Mom)

Ramai antara ibu-ibu yang kurang yakin untuk berpuasa atau meneruskan puasa dalam keadaan menyusukan. Antara faktornya ialah : • RISAU anak tak mendapat zat yang mencukupi • TAKUT bekalan susu tidak mencukupi • TAKUT akan rasa lebih lapar Namun begitu, sebenarnya banyak kelebihan berpuasa tatkala hamil dan menyusukan ni tau. Bayangkan kita mendidik anak-anak kita […]

4 Nutrisi Penting Untuk Mencegah Jeragat Muncul Lebih Cepat

Seingat Illa, mak dah lama pesan untuk pakai pelindung UV setiap kali keluar rumah.. since masuk sekolah menengah. Illa aktif sukan, dan selalu berjemur bawah matahari. The thing is, being a teenager.. I do not like wearing UVs. Illa rasa bila berpeluh ia sungguh menjengkelkan, kulit rasa berminyak dan sometimes, kulit tetiba nampak lebih gelap. […]

Bagaimana Saya Jadi Pengguna Setia Shaklee Sejak 2012

Ok, hari ni Illa tergerak hati nak share bagaimana Illa kenal Shaklee dan apa yang buat Illa pilih Shaklee, bukan jenama lain seperti A, C, E, H, dan sebagainya. Mungkin ada antara korang yang akan rasa ini post cliche, tetapi sememangnya Illa nak berkongsi kesan Shaklee atau Shaklee Effect Illa untuk mereka yang memerlukan alternatif […]

8 Perkara Indah Apabila Menjadi Seorang Ayah

Assalamualaikum ayah-ayah sekalian. Eh, kali ni untuk ayah-ayah pula. Hehe.. Apa perasaan bila dah jadi ayah? Masih hati ‘macho’ atau hati sudah menjadi tisu? Indah kan bila sudah jadi ayah ni, lebih-lebih lagi bila tengok anak kita membesar dengan sihat, comel dan arghh, bulat macam pau! Setuju tak kalau Illa kata bila dah jadi ayah-ayah ni, […]

7 Petanda Air Ketuban Kurang Yang Ibu Patut Peka

Pelbagai komplikasi boleh terjadi apabila air ketuban ibu berkurangan tanpa disedari. Selain risiko bayi lemas, bayi juga boleh mengalami kecacatan. Oleh itu, jangan sesekali kita mengabaikan beberapa petanda yang mungkin kita rasa ia cuma perkara normal. Better safe than sorry kata orang. Cuba kenali tanda-tanda luar yang berikut agar ibu-ibu boleh elakkan perkara yang tidak […]