5 Teknik Sendawakan Bayi Yang Ibu Patut Tahu

Teknik sendawakan bayi atau burping amat penting untuk dilakukan oleh ibu bapa. Ini untuk mengelakkan bayi kembung perut atau colic iaitu, apabila sejumlah udara masuk ke dalam badan bayi semasa minum atau menangis. Kembung perut boleh berlaku daripada beberapa faktor. Antaranya ialah ketika penggunaan botol susu. Bayi akan cenderung untuk menghisap angin apabila susu sudah […]

10 Cara Tangani Insomnia Semasa Hamil

Rata-rata wanita akan mengalami masalah tidur di waktu malam semasa mengandung. Insomnia atau kesukaran untuk tidur ini, akan membuatkan ibu kerap terjaga di waktu malam dan sukar untuk lelap semula. Ada juga yang boleh tidur tetapi akan berasa sangat penat apabila sudah bangun keesokan harinya, serupa macam tak tidur juga. Huhu Banyak faktor yang boleh […]

8 Cara Nak Pilih Kolagen Terbaik Dengan Betul

Pernah tak rasa macam kena psiko bila tengok tv? Hari-hari kena tengok iklan kolagen yang penuh janji-janji.. Kolagen memutih Kolagen menganjal Kolagen menguruskan ( ada ke?) dan banyak lagi. Jadi, betul tak pernah rasa macam kena psiko tu? Hebat betul marketing mereka kan. Sebelum korang tergoda untuk mencuba dan membeli mana-mana kolagen tu, kena tahu […]

My 30 Days YOUTH Journey

Today marks my Day 33 of #IllaYouthJourney Bukan senang nak dedahkan yang kulit kita ni taklah sihat mana. Pakai bedak pun still nampak lagi scar dan jerawat tu. Syukurnya, perubahan yang terlalu positif buat Illa weh. Walaupun vitamin makan juga, penjagaan kulit daripada luar pun boleh bagi effect yang sangat wow kalau berkualiti. Youth IS […]