Kulit Bebas Parut Dan Jerawat, Masalah Jeragat

Pentingnya Protein dan Vitamin C Untuk Membina Semula Sel Kulit Yang Berlubang Akibat Jerawat

Hanya mereka yang pernah mengalami kulit bermasalah dan berjerawat teruk akan faham masalah ni. Bila kulit berjerawat, geram pula nak picit. Akibat tersalah teknik memicit, picit ikut suka-hati-asalkan-puas ini telah pun “melukakan” lapisan kulit muka.

End result? Beberapa tahun kemudian akan terbentuklah kawah pada muka kita. Kulit nampak berlubang apabila dilihat di depan cermin. Nak cover dengan bedak tebal-tebal pun kadangnya tak berjaya. Hukhuk… sedih kan?

Illa pun menyesal sebab dulu zaman sekolah suka sangat usik jerawat kat muka sampai tinggalkan parut dan lubang. Bila dah masuk tahun akhir, hormon pun dah stabil.. jerawat ok je tak naik dah TAPI KESANNYA MasyaAllah.

Menyesal menyesal menyesal sangadddd~

Since Illa suka baca blog-blog kecantikan dan kesihatan, Illa pernah terbaca tentang bagaimana PROTEIN DAN VITAMIN C boleh tolong baiki semula sel kulit yang “terluka” ni. Kesan bukanlah secepat mungkin macam seminggu ke ape, TAPI dalam masa seminggu tu PASTI NAMPAK PERBEZAANNYA.

Betul ke ni..?

Yup, dan Illa dah berjaya mencuba benda ni pada 2014 . Untuk memperbaiki masalah kulit berlubang yang bertahun ni, Illa ambil masa 2-3 bulan juga sebab beberapa faktorlah. Salah satu sebab Illa kurang jaga makan, still banyak makan *fast food*.

That was me (2012) dengan kulit yang banyak parut dan lubang sebab jerawat. You can actually see black spots and jerawat kat pipi. Normal view for some people, I know.

Seperti yang dapat dilihat, tahun 2014 dan 2016 kulit muka Illa semakin lama semakin sihat. Happy me!

Bagaimana Protein Dan Vitamin C Bertindak Membaiki Kulit ?

Protein ni ibarat batu bata yang digunakan untuk membina rumah iaitu badan dan kulit kita. Penting untuk tumbesaran, selenggara dan baiki tisu-tisu di dalam badan dan kulit.

Dalam erti kata lain, protein MEMBINA KULIT YANG LEBIH SIHAT sebab dia bantu penghasilan, pembentukan dan penambah-baikan sel kulit. Isoflavones, sejenis kompaun semulajadi yang ada dalam soya boleh membantu mencantikkan kulit dengan mengikat estrogen ke kulit. Kulit juga akan lebih anjal dan tegang.

Vitamin C pula sejenis vitamin larut air yang penting dan kaya dengan antioksidan. Fungsi antioksidan ialah menjaga kulit daripada radikal bebas yang boleh membuatkan kulit cepat kendur, nampak kusam dan tua, dan berjerawat. Selain dari antioksidan, Vitamin C juga membantu enzim dalam pembentukan kolagen.

Gabungan Protein dan Vitamin C yang terbaik memang akan memberikan hasil yang sangat memuaskan untuk mereka yang tercari-cari penyelesaian masalah kulit berjerawat, kulit kusam, jerawat batu dan lubang dan pori-pori besar.

Time To Share The Secrets!

Masa tu Illa memang konsisten dengan rutin protein dan Vitamin C. No escape okay! Jadi entri hari ni, Illa akan kongsikan KENAPA korang perlu konsisten dengan 2 benda ini untuk pulihkan kembali kulit muka yang dah rosak #prayforourskin

Secret #1 Protein

Produk : ESP ( Mixed Soy Protein Isolate Powder )

  • Illa pilih ESP daripada Shaklee sebab Shaklee gunakan Non-GMO soy protein yang dihasilkan daripada Identity Preservation Program (IPP). Totally safe for your skin.. and your gastric problem.
  • ESP ni Indek Glisemik rendah jadi kita boleh kenyang lama ( boleh la kurus sekali ) dan TIADA KOLESTROL. Kalau korang ada diabetes pun boleh minum ni.
  • Dapat markah terbaik untuk PDCAAS ( Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score ) di mana markah 1.0 menunjukkan kualiti dan penghadaman protein yang tertinggi.
  • Kaya dengan kalsium yang bagus untuk tulang dan gigi. Siapa tak suka minum susu, boleh juga minum soya ni. No harm.

Secret #2 Vitamin C

Produk : Sustained Release Vita-C Plus ™

  • Illa pilih SR Vita-C Plus sebab perut Illa agak sensitif. Vitamin C agak masam jadi Illa agak memilih la supaya tak kena gastrik. Alhamdulillah SR Vita-C Plus okay sebab dia guna produk semulajadi berasaskan ekstrak jagung.
  • Ada sistem Sustained-Release di mana ia akan bebaskan 500 mg Vitamin C dalam masa 5 jam untuk tak bazirkan vitamin dan supaya badan dapat serap semua vitamin C yang dibebaskan.
  • Vitamin C bersifat larut air so kalau ada yang tak diserap olah badan, ia akan disingkirkan melalu air jugaklah ( air kencing, peluh etc ).
  • Ada tambahan 120 mg citrus bioflavonoids yang ‘good friends’ dengan Vitamin C. Bagus untuk tingkatkan kesan Vitamin C pada kulit.

Sehingga ke hari ini, Illa sentiasa simpan stok dua benda ni kat rumah. Penting untuk macam-macam benda. Vitamin C boleh makan masa musim demam selsema, ESP boleh jadi breakfast on-the-go, dan banyak resepi smoothies yang sedap belaka bole buat guna ESP.

Sekarang Illa add-on dengan vitamin lain juga seperti GLA Complex ( keseimbangan hormon ), B-Complex with Folic Acid ( untuk peredaran darah dan saraf ), dan Vita E Complex ( untuk kelembapan dan buang parut hitam ).

Ada Testimoni Lain?

Sudah semestinya ada. Bukan Illa orang pertama yang dapat kesan macam ni, tapi ada RAMAI lagi orang kat Malaysia, Brunei, Singapura, Indonesia pun dapat kesan yang lagi WOW.

Testimoni #1

Testimoni #2

Testimoni #3

Testimoni #4

Testimoni #5

Dah tengok dan percaya?

Tak perlu berlengah lagi, bukti pun semua dah ada. Semua orang dah pun merasai #ShakleeEffect dan berpuas hati. Kalau nak dapatkan Set Kulit Berlubang ni, korang boleh terus klik pada link di bawah dan boleh terus membeli vitamin idaman hati.

Nak dapatkan set seperti yang Illa gunakan pun boleh, yang Premium Full Set pun boleh!

Nak harga lagi berbaloi? Lebih murah? 

Korang boleh join keahlian dengan klik link Whatsapp ni, dan dapatkan perbandingan harga dan kelebihan lain sebagai ahli Shaklee.

KLIK SINI

atau

Dengan pembelian Vivix Twin pack, produk Premium untuk anti-penuaan, jeragat dan pencerahan, korang layak untuk dapat :

  • FREE Keahlian
  • FREE Pos
  • Jimat 5% dari harga asal
  • Cashback masuk terus ke dalam akaun pada bulan seterusnya

Semoga bermanfaat!

 

1 thought on “Pentingnya Protein dan Vitamin C Untuk Membina Semula Sel Kulit Yang Berlubang Akibat Jerawat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge