Rahsia Kekal Bertenaga Semasa Hamil Anak Pertama

Mengimbas kembali kenangan Illa semasa mula mendaftar di klinik kesihatan, rasa sangat teruja dan gementar juga. Mana taknya, selalu kita dengar tanda-tanda awal hamil yang paling famous mesti ada loya, mual , pening, muntah kan? Illa pula alhamdulillah, tak mengalami loya mual tu..cuma rasa cepat penat kat office je. Jadi, risau pulak kalau ada yang tak kena..hehe =)

Semasa Dr membuat beberapa penerangan tentang awal kehamilan, Illa perasan yang paling ditekankan oleh beliau ialah pengambilan vitamin B Complex dan Folic Acid. Alhamdulillah, Illa sebenarnya dah lama mengamalkan pengambilan kedua-dua vitamin ni sebelum mengandung lagi.

Pada asalnya, Illa makan B-complex kerana nak kekal bertenaga untuk pergi kerja. Bayangkan, hari-hari Illa kena naik KTM awal pagi dan pulang ke rumah selepas pukul 8 malam. Agak penatlah juga.. tak kira lagi kalau kerja overtime atau ada ape-ape events yang kena stay back lepas office hour.

Setelah mengamalkan B-complex ni hari-hari tanpa jemu, Illa dapat rasa perubahan yang sangat ketara kat badan ni. Illa dah tak rasa penat malah lebih bertenaga lagi..asyik jalan sana jalan sini lagi. Pening bebudak office tengok Illa takleh nak duduk diam =P

Adakah mustahil untuk kekal bertenaga semasa hamil?

Pada mulanya, Illa rasa ia memang mustahil untuk berlaku namun setelah merasai dan melalui masa-masa kehamilan yang penuh bertenaga.. Illa rasa tidak mustahil. Terpulang pada kita juga sebenarnya. Cuba tengok akak dalam video ni, siap boleh pergi melancong lagi. Tu yang seronok tu, hamil pun gembira ^_^

[Apa kata ibu-ibu hamil yang lain?]

 

Cara Nak Dapatkan Set Hamil Bertenaga ?

Kalau nak kekal bertenaga macam ibu cergas tadi dan Illa semasa mengandung, boleh mencuba sendiri Vitamin B-complex with Folic Acid daripada Shaklee ni. Lagi berbaloi jika amalkan terus satu set Hamil Premium, kita jaga kesihatan secara menyeluruh sepanjang kehamilan.

Untuk harga yang berpatutan dan konsultasi terbaik, boleh hubungi Illa di 019-7780575. Illa sendiri akan guide anda nanti =)

Selamat mencuba !!

11 Replies to “Rahsia Kekal Bertenaga Semasa Hamil Anak Pertama”

  1. Hihi memang kena makan suplemen jg barulah energetic. Kak Aya pun sama. Sblm start consume Shaklee kak tidur jam 9malam. Lepas amik set ni kak boleh tidur jam 12 malam. Haha suami tegur baru perasan. Hehe
    Aya Chalo juga ada menulis tentang Tips Atasi Kembung Perut Dengan Mudah Dan PantasMy Profile

  2. Supplment shaklee adalah yang terbaik untuk ibu2 hamil mengamalkannya
    Ibu tidak letih bayi pon sihat…pada wanita2 hamil boleh amalkan supplmnt shaklee..rugi tau…tk cuba…

  3. Tips yang baik..mesti mau save d memory utk kemudahan masa depan ni☺

  4. Boleh buat panduan untuk Asy bila sampai masa dapat baby pertama nanti insya Allah. Doakan Asy pulak dapat 1st baby ya!

  5. Cegumanes pun amalkan shaklee semasa hamil. Syukur sangat. Badan bertenaga. Tak rasa letih. Bila hamil,segala khasiat dari pemakanan diambil oleh si comel. Jadi,suplemen amatlah penting masa ni. Jangan skip suplemen. Fikirkan diri sendiri dan anak di dalam kandungan.

  6. ibu hamil kena jaga kesihatan dengan elok sepanjang kehamilan supaya perkembangan bayi di dalam perut ok. selain jaga pemakanan, perlu juga amalkan vitamin untuk ibu hamil.
    jida juga ada menulis tentang Cara Menghilangkan Jerawat dan BekasnyaMy Profile

  7. Saya setuju. Masa 2nd pregnancy pun sy amalkan set kehamilan shaklee. Memang bertenaga walaupun workload di ofis banyak

  8. Saya pun amalkan b-complex dari sebelum hamil sampai la selepas bersalin. Skrg anak dah 4tahun. Hari-hari sya amalkan b-complex. Badan memang cergas kurang rasa letih dan stress.

  9. Best set hamil ni… Sampai berpantang dan breastfeed baby pun still boleh ambik..

  10. Memang best pengalamn hamil bersama shaklee😍👍
    Jesz juga ada menulis tentang Set Detox ShakleeMy Profile

  11. Dulu masa hamil sy pun amalkan ambil suplemen shaklee.memang sangat bagus utk ibu dan menyokong perkembangan bayi sihat

Leave a Reply

CommentLuv badge