Berpantang Dengan Sihat

Set Berpantang Moden Elak Sembelit Dan Komplikasi Dalaman

Ketika masih hamilkan Aisyah tahun 2015, bersungguh-sungguh Illa mencari set berpantang yang paling sesuai untuk Illa – tak terlalu panas untuk breastfeeding mom, mudah disediakan, dan selamat digunakan. Macam-macam jenis set yang boleh dijumpai di pasaran, tetapi tiada satu pun yang menarik perhatian Illa.

In the end, Illa cuma beli untuk luaran sahaja seperti mandian dan cucian herba (Tanamera), untuk bertungku dan bengkung. Illa teruskan dengan mengambil supplemen Shaklee kerana setelah membuat perbandingan secara menyeluruh, Set Berpantang Shaklee menepati ciri-ciri yang Illa nak. Satu lagi, tak jauh pun beza dengan Set Hamil yang Illa makan sebelum ini – hanya perlu add-on supplemen tambahan sahaja.

Hilang semua kerisauan Illa tentang semua perkara – boleh ke makan ni, makan ni boleh kurangkan susu tak, makan ni sembelit tak. Confirm ibu-ibu yang tengah hamil pun fikir benda yang sama kan? Mak Illa pun setuju sangat sebab Mak sangat banyak pengalaman yang tak seronok dengan jamu-jamu semasa berpantang dulu-dulu, hanya bila masuk anak ke 5,6 baru rasa berpantang okay sebab berpantang sendiri.

Jom tengok Set Berpantang Moden yang Illa amalkan ni!

Set Berpantang Shaklee terdiri daripada :

1. B-Complex

Sebagai anti-stress, menstabilkan emosi, dan membantu mengelakkan  kemurungan. Illa sangat bertenaga semasa berpantang, bangun pagi segar je walaupun malam tu berjaga dengan Aisyah. ^_^

2. Vitamin C

Membantu menyembuhkan luka-luka selepas bersalin, membantu pembentukan kolagen dan penyembuhan tisu-tisu sel akibat bersalin. Kulit pun jadi cantik dan cerah, serius!

3. Vita-Lea (Iron)

Ia merupakan sejenis multivitamin yang terdiri daripada pelbagai kumpulan mineral dan vitamin yang sangat diperlukan oleh badan, jadi boleh top-up nutrien semasa berpantang. Satu lagi, semasa bersalin ibu kehilangan banyak darah jadi Vita-Lea membantu meningkatkan kembali bacaan darah ibu.

4. Ostematrix

Kalsium badan ibu akan diserap oleh bayi semasa penyusuan jadi amat penting untuk ibu mengekalkan kalsium di dalam badan supaya tak mudah nak sakit-sakit sendi dan tulang belakang. Kena standby kalsium untuk diri sendiri juga tau ibu heheh! Ostematrix juga dapat mengelakkan terjadinya sembelit (mimpi ngeri!) dengan melembutkan najis. Ibu tak perlu susah hati nak teran ke ape.. insyaAllah lancar~ #truestory

5. Alfalfa

Sebagai penggalak susu (milkbooster) dan juga membantu proses pengecutan rahim. Ia juga boleh bertindak sebagai perapat kerana mempunyai fungsi yang sama seperti kacip fatimah. Cuba dahulu baru tahu =)

6. ESP

Untuk mengembalikan badan ibu yang letih menjadi bertenaga semula. Selain itu ia juga membuat penyerapan vitamin-vitamin di atas lebih optimum. Tubuh badan kita terdiri daripada protein seperti tulang, kulit, rambut, otot-otot, organ-organ, dan lain-lain. Semuanya bergantung kepada protein untuk menjalankan fungsinya seperti membina sel-sel baru, menggantikan tisu-tisu badan yang lama/tua dengan tisu-tisu yang baru, menggantikan tisu-tisu yang rosak/cedera dengan tisu-tisu yang baru.

ESP ini berasaskan non-GMO soya yang bebas kolestrol, rendah lemak, tiada perasa tiruan pemanis pewarna dan pengawet. Sesuai sangat untuk semua orang, bukan sahaja untuk ibu berpantang. Orang ada diabetes pun boleh minum ESP ni.

Benefit lain ESP :

  • Menjadikan kulit muka cantik, halus, gebu dan berseri
  • Membantu hilangkan parut jerawat di muka
  • Memberi tenaga berpanjangan
  • Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur
  • Cepat kenyang dan membantu dalam pengurusan berat badan.
  • Menyokong kesihatan imunisasi badan
  • Mengawal paras kolesterol
  • Menyokong kesihatan jantung dan prostat.

Mari lihat apa kata ibu-ibu yang sudah berpantang dengan Set Berpantang Shaklee dan bagaimana kesannya kepada mereka.

[ Testimoni 1]  

[Testimoni 2]

[Testimoni 3]

[Testimoni 4]

[Testimoni 5]

[Testimoni 6]

[Testimoni 7]

Untuk Konsultasi :

Sekiranya ibu-ibu berminat untuk mencuba Set Berpantang Moden ini yang sudah pastinya semulajadi dan menjimatkan, jangan tunggu lama-lama. Terdapat juga Set Berpantang Basic yang boleh disesuaikan dengan bajet ibu-ibu.

Hubungi Illa di 019.7780575 untuk pertanyaan dan konsultasi tentang cara pemakanan yang betul.

Semoga bermanfaat 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge