Bangkok

Tasty Halal Food Place In Bangkok That You Will Love

Hi ! Ada yang merancang untuk bercuti ke Bangkok tetapi risau tak tahu mana nak cari tempat makan halal di Bangkok?

Semasa berada di Bangkok, kami memilih untuk tinggal di Novotel Bangkok Fenix Silom kerana faktor jarak yang lebih dekat untuk suami pergi ke seminar.

Bila kami “google” Novotel Silom ni, tempatnya sangatlah strategik sebab berdekatan dengan kedai-kedai dan kedai makan halal !

Jadi kami memilih untuk mencuba 2 tempat yang Illa pasti, korang semua berpuas hati kerana boleh makan tanpa was-was lagi. Alhamdulillah sepanjang 3 hari 2 malam di sana, 2 kali kami berkunjung ke kedai ini.

Kedai mungkin sedikit kecil tapi cukup selesa. Syukur alhamdulillah!

#1 Restoran Ibu Silom Bangrak Bangkok

Jenis sajian : Makanan Thailand Muslim

Address: 761 Silom Road, Bangkok 10500 [Map]
Contact: +66 2 635 0441
Opening Hours: 11:30am – 9:30pm (Closed on Wednesday)

 

#2 Phayathai Kitchen

Jenis sajian : Makanan Thai Muslim/Barat

Address: 68/63 Soi Phetchaburi 5, Between Soi 5 – 7, Phaya Thai, Ratchathewi, Bangkok 10400 [Map]
Contact: +66 2 612 1446
Opening Hours: 11am – 10pm
Facebook

Kedai ini terletak berhampiran dengan masjid jadi sangat mudah untuk pelancong Muslim menunaikan solat.

Terdapat juga “Street Food” di bahagian luar kedai yang boleh dicuba, nampak menyelerakan je hehe.

Amacam sekarang? Lebih yakin untuk berkelana di bumi Bangkok bukan. Dengan sedikit info ini, semoga Illa dapat membantu mereka yang menginap berdekatan dengan kedai-kedai ini tak perlu runsing lagi memikirkan nak makan kat mana.

Selamat bercuti!

 

2 thoughts on “Tasty Halal Food Place In Bangkok That You Will Love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge