Vitamin C Untuk Kawal Paras Glukosa Dan Kurangkan Komplikasi

Terlalu kerap kita dengar penyakit diabetes di kalangan mereka yang dikenali. Tak kira umur, bangsa dan jantina, diabetes sudah menjadi penyakit paling “popular” di Malaysia.

Benarkah tiada jalan untuk sembuh daripada penyakit diabetes setelah disahkan menghidapi nya?

Berdasarkan kajian terhadap penduduk di Australia, Vitamin C mampu mengawal tahap gula di kalangan pesakit diabetes dan juga menstabilkan bacaan darah tinggi.

Wah, nampaknya Vitamin C boleh menjadi alternatif dan ikhtiar yang sesuai untuk pesakit diabetes ni. Tapi, bila dah makan Vitamin C – macam mana dengan ubat yang hospital bagi?

Haa, jangan sesekali meninggalkan ubat diabetes yang disarankan oleh doktor. Vitamin C cuma sebagai vitamin/supplemen tambahan untuk langkah mengawal dan mencegah komplikasi.

Sebelum mengambil apa-apa vitamin/supplemen, lebih baik merujuk kepada doktor anda terlebih dahulu. Setiap reaksi atau kesan supplemen kepada individu adalah berlainan, bergantung pada kemampuan badan masing-masing. Lebih-lebih lagi pesakit yang mempunyai banyak komplikasi.

Jom kita sama-sama ambil manfaat daripada kelebihan Vitamin C untuk masa depan. Pilihlah Vitamin C yang diperbuat daripada sumber semulajadi agar mendapat manfaat yang terbaik.

Diabetes jenis 2 selalunya berpunca daripada gaya hidup yang tidak sihat – makan tak seimbang, stress, obesiti dan kurang nutrisi. Anda mampu mengubahnya!

Nak ketahui lebih lanjut tentang Vitamin C Semulajadi boleh baca di artikel Vitamin C ini.

Salam sayang,
Fadzillah Hasbi SID 1140690
No Tel : 019-7780575
Email : fadehasbi@gmail.com
Personal Facebook : Illa Hasbi
Personal Instagram : @fadehasbi
Business Facebook : Shaklee Seremban 2
Instagram Shaklee: @healthybeauty.byilla

Leave a Reply

CommentLuv badge